Hij lijkt zo aardig op de TV, de nieuwe keizer van China…..

Onze koning kan het goed met hem vinden. Mannen die elkaar respecteren op het menselijke vlak en zo af en toe, voor het oog van de toekijkende wereld, even bij elkaar op de koffie komen.
Oogstrelend public relationship.

Een correct geklede man, strak in een westers pak met das en altijd die ondoorgrondelijke glimlach op zijn gezicht. Hij is machtig man en hij heeft voor zijn land China en de wereld een duidelijk plan, dat hij presenteert in zijn "Nieuwe Gedachte" van Xi Jinping. "We moeten ons ontdoen van alle virussen die de partij uithollen" Nou, dat zegt genoeg over deze vriendelijke meneer. Deze keer heeft het Rode Boekje van Mao gewoon een andere kleur.

De Noorse politicoloog omschrijft zijn leiderschap als het perfecte dictatorschap.
Samen met Vladimir Poetin zijn ze beiden uit op de vorming van een absolute wereldmacht en daarin, lieve mensen, is geen ruimte voor echte persoonlijke vrijheid. Een wereld waarin alles en iedereen gecontroleerd wordt. Ook de sociale media wordt aan banden gelegd. Ja, hij is heel erg aardig en heel vriendelijk en hij wil inderdaad het beste voor de mensen maar alleen als jij doet wat hij zegt.

En hoe staat het met ons, het Westen, onze Atlantische machtige tegenhanger?
Ja, wij hebben onze eigen clown uit die machtige Verenigde Staten, die het niveau van Pipo nog niet haalt. ……. sapperde…… sapperde…..flap …ja, ja,maar….dat is voorwaar geen grap!
Deze nietszeggende clowneske man zit op zijn zelf zo ingenomen ivoren troon.
Voor het westen is hij een ware blamage en verricht zo vaak verbale politieke ravage.

Elk weldenkend mens heeft thans nu wel de wens om onze westerse tegenhanger in te ruilen voor een degelijke en uit het goede hout gesneden vervanger. Een charismatisch man die deze huidige komische malloot maar gauw van zijn ivoren troon stoot.

En hoe dat moet gebeuren?
Ja , dat moet Pipo nog even aan de binnenkant van zijn ogen bekijken.
Maar als u het niet erg vind, ik ga over tot de orde van de dag.
Mijn vrouw is vandaag jarig.
Mijn keizerin, die heeft het beste voor met mij en ook nog voor de heeeeele wereld! 

© Gert Pape