dinsdag 16 oktober 2018

20181016 ds. Brunson weer vrij


De Amerikaanse ds. Brunson is 2 uur nadat hij weer voet op Amerikaanse bodem heeft gezet  al van harte verwelkomd door  president Trump.  Brunson is vrij en mede dankzij de persoonlijke inspanningen van Trump . En dat wil hij weten ook. Voor het oog van de wereld bedankte Trump nu Erdogan voor zijn hulp en hij loofde de Turkse rechtspraak die zich in alle onafhankelijkheid  voor de invrijheidstelling  van Brunson had uitgesproken. Wat een slap geleuter en bezijden de werkelijke waarheid.

De financieel economische sancties die Trump aan Turkije had opgelegd waren redenen voor Erdogan tot die vrijlating. En die onafhankelijkheid van de Turkse rechtspraak is ook een wassen neus, die moet gewoon buigen voor de wil van Erdogan.

Roerend was het wel hoe Brunson voor Amerika en Trump bad, die er kennelijk door verrast werd.

Nee, dit was de uitkomst van de strijd van twee kopstukken waarvan het succes geheel buiten de werkelijke redenen om door Trump werd uitgebuit in een tactisch geregisseerde publiciteitstunt.  Ja, je moet wat doen om je belabberde imago wat op te poetsen.

En hoe wordt dit nu alles openbaar in de media? Ook daar wordt je geacht tussen de regels door te lezen om de werkelijke waarheid te ontdekken (of zelf invullen).
Wat is nu "recht"?  Als oud diender heb ik in de praktijk wel geleerd, dat recht niet altijd is zoals het  er staat maar hoe het toegepast wordt.
Politiek  en publiciteit, verbloemen,  vervuilen of verzachten vaak de werkelijke waarheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als 't vlammetje dooft in 't hoofd

Hij vecht voor het behoud van zijn memorie, vreest nog meer het verlies van eigen historie, steevast en heel stellig blijft hij ontkennen da...